Nieuws

Interview met Marion Kremer

10 April jl., sprak Marion Kremer op de Specialistendag van de NSGP. Leest u hier het interview, dat Mariel van den Donk na de presentatie afnam.Marion Kramer NSGP

Oud-voorzitter van de Alopecia vereniging Marion Kremer was 10 toen zij voor het eerst werd geconfronteerd met Alopecia. Ze leek te herstellen maar op vijfentwintigjarige leeftijd kwam het voorgoed terug. Ze weet dus als geen ander hoe een patiënt zich voelt als hij of zij alle haar verliest. Tijdens de NSGP-conferentie sprak ze met name over kennisdeling, empathie voor je klant en gezamenlijke professionalisering.

‘Permanente make up is erg belangrijk voor iemand die al het haar is kwijtgeraakt. Met name daar waar het gaat om het aanbrengen van wenkbrauwen en ooglijnen. Ook je wenkbrauwen en wimpers kunnen uitvallen en die zijn zo belangrijk voor je gezichtsuitdrukking,’ zo vertelt Marion Kremer.

Verdiep je in je klant
‘Waar je als PMU-specialist op moet letten, is dat de huid van een alopecia patiënt anders is en anders reageert omdat hij gevoeliger is. Er groeien meestal ook geen haren (meer). Ik ben dan ook erg blij met een instantie als de NSGP als partner. We streven dezelfde kwaliteitsdoelen na. Het is essentieel dat je professioneel wordt geholpen. De psychische impact is zo enorm voor iemand met alopecia. Als je zo kwetsbaar bent, dan kun je er niet bij hebben, dat iemand haar vak niet verstaat. Het is dan belangrijk dat je als specialist daadwerkelijk luistert naar je klant en je verplaatst in zijn/haar persoonlijke situatie. Klinkt als een cliché maar is wel de essentie. Het is begrijpelijk dat iemand met alopecia wil dat het perfect zit, je zelfvertrouwen hangt ervan af.’

Ontwikkelingen
‘Een belangrijke doelstelling van de vereniging is ook voorlichten, verbinden en ondersteunen van patiënten en hun familie en professionals. Zo houden we bijvoorbeeld tweemaal per jaar een haar-, stijl- en make-up workshop. We zijn betrokken bij algemene richtlijnen en kwaliteitseisen en onderhandelen met zorgverzekeraars. Permanente make up wordt vaak nog gezien als een cosmetische behandeling en wordt niet altijd vergoed.
Onze werkgroep onderzoek is een samenwerking aangegaan met de opleiding huidtherapie en het lectoraat Farmakunde van de hogeschool Utrecht. Daarnaast is er ook steeds meer wetenschappelijk genetisch onderzoek. Kortom: We houden de vinger aan de pols.’This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!