Nieuws

Interview met Selina Koster

‘Elke PMU professional heeft een eigen hand’

De omgeving van Selina Koster (23) van Professional Beauty, wist het misschien nog eerder dan zij. ‘Jij zou PMU moeten doen’, zeiden ze. ‘Je bent zo precies.’ ‘Ik ben ook heel kritisch’, geeft ze toe. ‘En dat zijn toch belangrijke eigenschappen denk ik, om dit vak goed uit te oefenen. PMU leek me een mooie aanvulling op mijn vak als schoonheidsspecialiste. Toen ik dat door omstandigheden niet meer kon doen, legde ik me toe op wenkbrauwen en waxen.’ Ze volgde de opleiding bij Irma Hulscher en heeft er nog geen dag spijt van gehad.


‘Voordat ik me toelegde op PMU, vormde en verfde ik al wenkbrauwen. Ze zijn een onlosmakelijk onderdeel van je gezicht. Ze zorgen voor karakter en uitdrukking. Ik merk ook heel duidelijk dat mensen zonder wenkbrauwen onzeker zijn. Als ik ze dan kan helpen door ze de perfecte, bij hen passende wenkbrauwen te geven, dan kan ik daar heel gelukkig van worden. Wat me de meeste voldoening geeft? Als mensen zien dat er iets veranderd is aan een gezicht, maar niet precies weten wat. Dat betekent dat jij je werk goed hebt gedaan. De mensen in de omgeving van die persoon ervaren het als heel natuurlijk.


Hetzelfde geldt voor eyeliner. Ik had een klant die nooit zonder make up de deur uit durfde. Met warm weer was ze voortdurend bang dat het zou uitlopen of wegvagen. Nadat ik een permanente eyeliner voor haar had gezet, durfde ze gewoon te sporten ‘zonder make up’. Ze wist dat ze er verzorgd uit zag. Dat is een mooi compliment om te krijgen.


PMU wordt alleen maar mooier, de technieken worden steeds beter. Ik vind het belangrijk dat het er natuurlijk uit ziet. Het is een vak waar je een gedegen opleiding voor nodig hebt en waarin je nooit bent uitgeleerd. Dat is wat jou waarde geeft als professional. En dan nog moet jouw stijl (hand) bij iemand passen. Ik zou vrouwen die PMU overwegen dan ook altijd aanraden om goed te vergelijken, zeker niet voor de laagste prijs te gaan maar vooral voor de deskundigheid en de klik.’


Professional Beauty

https://professional-beauty.nl/

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!